divendres, 7 de gener del 2011

L'evolució del desenvolupament motor

Els bebés a lés 3 setmanes, tenen poc control sobre els braços i les cames. No son capaços de posar-se de peu i caminar només nàixer. 
Presenten el REFLEX DE MARXA AUTOMÀTICA, a les 6 setmanes pareix desapareixer per a tornar un temps després. Aquest reflex sembla desapareixer quan se'ls clava dins de l'aigua. 

Als 2 mesos, donen moltes patades, presenten el reflex de marxa en altra posició (quan estan gitats).

Als 3 mesos, donen patades involuntaries i es mou el mòbil de la cuna. A partir d'ací comença a relacionar les patades amb el moviment del mòbil. Aprenen que poden controlar el moviment de les seues cames.

Als 5 mesos ja s'han fet forts els músculs, i ja comencen a donar-se la volta. 

Els xiquets naixen amb el REFLEX D'AGARRE.
els peus són més fàcils de controlar que les mans. Es capaç d'alcançar coses amb els peus.
Als 5 mess poden agafar tot allò que li cride l'atenció, es capaç d'adaptar-se a les distintes situacions. Les activitats cerebrals s'estimulen cada vegada més. Quan el xiquet sap sentar-se, també sap que li queda molt per veure. 

Als 7 mesos ja seu, té adquirit l'acte de l'equilibri. Controla tot lo que veu, comença a percibir-se com un ser independent, encara qe li pesa el cap i açò fa que quan està sentat es desequilibre. El xiquet aprén a alcançar les coses que vol. 

Als 9 mesos ja pot posar-se a quatre potes, a gatejar (hi ha 25 postures de gateig). Dóna als bebés més coneixements i amplia el mon. Quan gatejen, recorren una distància d'uns tres camps de futbol al dia.

Als 11 mesos logra mantenir-se en peu amb tres punts de recolzament per a mantenir-se estable.Utilitza tot allò que té al seu abast per a ajudar-se.

Als 13 mesos aprén a caminar agafant-se. Va a aconseguir l'acte exclusiu de caminar.

Informació extreta de: Baby Human




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada